Księgowość hotelu i gastronomii

Księgowość hotelu i gastronomii

ksiegowosc hotelu i gastronomi img1

Więcej niż biuro rachunkowe

Zarządzanie lokalem gastronomicznym, firmą cateringową czy hotelem nie należy do łatwych spraw. Ilość rzeczy, które na co dzień trzeba zaplanować, wykonać, sprawdzić, obliczyć jest często bardzo przytłaczająca.

Oprócz kierowania personelem, przestrzeganiem zasad BHP i sanepidu, zajmowania się zaopatrzeniem, negocjacją cen, dbaniem o miłą atmosferę, wystrój, oprawę muzyczną, ciekawe menu, napływ gości i marketingiem trzeba jeszcze na bieżąco monitorować rentowność sprzedaży, wskaźniki finansowe, kalkulować ceny oraz zajmować się księgowością, kadrami i płacami.

Niestety właśnie z powodu nieefektywnego prowadzenia ponad pięćdziesiąt procent firm z branży HoReCa zamyka się w ciągu pierwszych trzech lat działalności. Czy jest na to jakieś remedium? Z pomocą może przyjść nasza firma.

Twój doradca finansowy

Finance 4 More jest nie tylko biurem rachunkowym, ale również doradcą finansowym, biznesowym i gospodarczym. Nasze usługi dedykowane są dla branży HoReCa, czyli sektora gastronomicznego oraz hotelarskiego. Firma działa wszechstronnie, co przekłada się na całkowite wsparcie Klienta w ramach podejmowania decyzji w zakresie szeroko rozumianych finansów i kontrolingu mając na celu maksymalizację wartości jego przedsiębiorstwa. Opieramy się na wielu latach doświadczeń w branży gastronomiczno – hotelarskiej. Nasza ugruntowana wiedza umożliwia rozwój przedsiębiorstwa oraz przynosi lepsze wyniki

W branży HoReCa niezwykle ważne jest ciągłe monitorowanie wskaźników finansowych ściśle związanych z tą gałęzią gospodarki. Nasze biuro rachunkowe opracowując wielowymiarowe analizy, kalkulacje, raporty i zestawienia sprawnie zajmuje się Twoimi finansami dzięki czemu przejmujesz nad nimi pełną kontrolę. Dokonuje m. in.

  • analizy kosztu surowca w postaci kalkulacji food cost i beverage cost
  • sukcesywnie bada wskaźnik wytworzenia produkcji
  • udziela pomocy w kalkulacji cen z użyciem metody kosztowej, popytowej i konkurencyjnej
  • oblicza ilość produkcji minimalnej i próg rentowności.
  • tworzy racjonalny system marż i narzutów, który pozwala na osiągnięcie możliwie najwyższego wyniku finansowego.

Aktualnie na rynku dostępnych jest wiele komputerowych systemów zarządzania dla gastronomii. Ich główną zaletą jest usprawnienie obsługi lokalu i recepcji, zwiększenie efektywności kelnerów, barmanów i kucharzy, możliwość tworzenia dokumentów, analiz sprzedaży. Jak wynika z badań odpowiednio dobrany system komputerowy pozwala na zwiększenie zysku o kilkanaście procent. Nasze biuro rachunkowe efektywnie dopasowuje elektroniczny system zarządzania do Twojej działalności.

Kierujemy się:

  • łatwością obsługi
  • funkcjonalnością
  • stabilnością działania
  • znajomością oprogramowania przez zatrudniany personel
  • dostępnością serwisu.

Obowiązek opracowania systemu HACCP wynika z dostosowania naszego prawa krajowego do Unijnego. Dodatkowo po wdrożeniu tego systemu należy na bieżąco uzupełniać formularze, które są potwierdzeniem tego, że procedury opisane w systemie są przestrzegane w firmie. Finance 4 More przygotowuje dokumentacje HACCP znaną również jako księgę HACCP dostosowaną do indywidualnych potrzeb i specyfiki Twojej firmy.

Dzięki nam, w wyniku podjętych działań firma z branży HoReCa szybko zwiększa swoją rentowność.

Napisz do nas
Chcesz z nami porozmawiać?

Zadzwoń do nas lub wypełnij formularz. Odezwiemy się najszybciej jak to możliwe.